Biografie

Annemieke van der Ploeg werd geboren op 21 juli 1968 te Noordwijkerhout.
Als jong meisje wilde ze graag het leger in, maar hier is nooit wat van terecht gekomen. Na de middelbare school volgde Annemieke een opleiding tot medisch secretaresse en is in deze branche enige tijd werkzaam geweest.

Toen werd Annemieke geraakt door de theaterwereld en begon met priv zanglessen en het zingen bij amateur musicalgroepen. Haar talent werd opgemerkt en op aanraden van een docent deed ze auditie op het Rotterdams Conservatorium, waar ze werd aangenomen. Ze studeerde vier jaar klassieke zang en kreeg les van onder meer Frans Huyts, James Hutchinson en Frank Freeman.

In 1994 studeerde Annemieke af aan het conservatorium en toen werd het tijd audities te gaan doen. Ze werd gelijk aangenomen voor de musical My Fair Lady, maar tijdens deze auditie werd ze k gevraagd voor het programma "A Star is Born". Hier mocht zij, op tv, haar kunnen laten zien. Helaas won Annemieke het programma niet, maar het was wel een mooi begin van haar carriere.

Na My Fair Lady kwam ze terecht in de musical EVITA, waar zij de rol van de moeder van Eva Pron vertolkte. Een redelijk grote ensemblerol. Na Evita kwam Oliver!, waar Annemieke, met haar zangachtergrond, werd aangenomen voor een dansrol: de colombine op de markt, en een ensembleplek.

Daarop volgde twee producties van studio 100: Pinokkio (ensemble, understudy Fee en Trot) en Robin Hood (Lisa), en vervolgens weer terug bij Joop van den Ende in de musical "Titanic", waarin zij de rol van mama Marion Thayer kreeg toebedeeld, en de hoofdrol van Alice Beane zo'n 15 keer speelde. Daarna ging het balletje goed aan het rollen en kreeg Annemieke in 2002 de hoofdrol van goede fee Kathalenia in Doornroosje.

In de zomer van 2003 kon Annemieke haar stem goed laten klinken als Rapunzel in Into the Woods. Zomervakantie was er niet bij, want toen moest er alweer gerepeteerd worden voor Mamma Mia!. Annemieke kreeg een ensembleplek en understudyrol voor Tanja. Bij ziekte van Ellen Evers heeft ze deze ruim 3 maanden fulltime gespeeld. Toch werd het toen tijd voor wat anders en vertrok Annemieke naar de reizende Sondheim productie Passion, waarin zij het kleine maar mooie aandeel had van Francesca/Maitresse.

Na Passion werd er even rust gehouden wegens Annemieke's zwangerschap maar na de geboorte van kersverse zoon Aron gaat Annemieke er vanaf september 2005 wederom tegenaan als alternate van Tanja in Mamma Mia! , een rol die ze nu vast 2 keer in de week gaat vertolken en delen met Tanja de Nijs.